Градски транспорт
снимка: news.varna

Градски транспорт с по-малко изминати километри заради пандемията

Съветниците от комисията по транспорт към Общинския съвет одобриха икономическата рамка на обществения превозвач във Варна за 2021 г.  Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 10 102 000 лв., или 1,01 лв./км, стана ясно на днешното заседание на комисията.

Транспортната задача за периода януари–декември е в размер на 10 млн. км. Изминатите километри са с 600 хиляди км по-малко в сравнение с предходната година, което се дължи на разредения график на движение на превозните средства заради пандемията.

„До началото на май пробегът на варненските автобуси и тролейбуси е 3,1 млн. км. Надяваме се през следващите месеци да компенсираме намалението и до края на годината да достигнем 10 млн. километра“, каза изпълнителният директор на „Градски транспорт“ инж. Злати Златев.

Приходите от билети и предплатени карти от автоматизираната билетна система дневно в делнични дни са в размер на 40 000 лв., а в празнични – около 25 000 лв. За годината очакваните постъпления от продажбата на месечни карти, издавани от „Градски транспорт“, са близо 3,5 млн. лева.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com