Бяла крайбрежие
снимка: byala.org

Голям интерес към общественото обсъждане на ОУП на Бяла

В 14.00 часа днес ще бъде проведено предварително обсъждане на концептуалния проект за Общ устройствен план на Община Бяла. Участие в онлайн дискусията ще вземат експерти от екипа, разработващ проекта за ОУП на Община Бяла, кметът на общината инж. Пеньо Ненов, главният архитект на община Бяла, експерти и служители на Община Бяла. Поканени са и всички желаещи граждани.

Срещата е по инициатива на ръководството на местната администрация и изпълнителите на заданието за изготвяне на ОУП с цел представяне на идейния проект пред по-широка аудитория, а не обществено обсъждане по смисъла на Закона за устройство на територията. Такова предстои на по-късен етап и ще бъде обявено предварително, уточняват от Общината.

Общият устройствен план на община Бяла включва и един от малкото неурбанизирани плажове в България – Карадере. Граждани са притеснени, че в плана са отбелязани две нови бензиностанции и автобусна спирка в района. Цялата брегова ивица от „Белите камъни“ до плажовете Карадере и Шкорпиловци, която засега е все още незастроена, е графично обозначена като „курорти, курортни територии, курортни комплекси“.

След регистрирания голям интерес към общественото обсъждане,  квотата за участници е увеличена и всеки подал заявка за участие ще може да се включи. Запис от представянето на идейния проект и обсъждането ще бъдат публикувани на сайта на общинската администрация.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …