снимка: Морско око

Фиш порта в „Аспарухово“ – новото романтично място във Варна

Рибарското пристанище в местността Карантината в „Аспарухово“ вече се радва на интерес от страна на варненци. Най-привлекателни са пешеходните алеи по западния и източния пристан на съоръжението, които осигуряват страхотна гледка към Варненския залив.

През последните месеци бе направен ремонт на довеждащия път от бул. “Първи май”, както и облагородяване на прилежащите площи.    

Вече е изградена инфраструктурата с необходимите съоръжения на фиш порта. Изградени са плаващи понтони за домуване на лодките на вода и 16 колонки за електрозахранване и водоснабдяване за нуждите на рибарите. Капацитетът на пристанището е за общо 116 плавателни съда.

Готова е и основната сграда със смесено предназначение с обществени, търговски и обслужващи площи. На първия етаж е предвидено създаване на рибна борса – за обработка, съхранение и продажба на прясна риба. На втория етаж ще бъде разположена административната част, а на третия ще има рибен ресторант.

Най-атрактивната част ще бъде покривът на сградата, който ще бъде оформен като амфитеатър, с видимост към морето и града. Кула с вита стълба, с височина 18 метра, ще осигурява достъп до заведението, до амфитеатъра и площадката. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com