щепсел ток
снимка: pixabay.com

Енерго-Про отразява държавната компенсация в януарските фактури

Съгласно правителствената програма Енерго-Про започва да отразява помощта в сметките за януари, които небитовите клиенти ще получат през февруари. Приспаднатите суми ще бъдат за месеците декември и януари.

Финансовото подпомагане се извършва чрез компенсация на база на количествата активна електрическа енергия, върху която се начислява цена „задължение към обществото“.

На компенсация за януари подлежат само обекти на клиенти, които за първия месец на тази година имат цена за електрическа енергия по-голяма или равна на 185,59 лв. Тези клиенти ще бъдат компенсирани с размер на компенсацията от 141,21 лв./МВтч.

На компенсация за декември подлежат само обекти на клиенти, които за последния месец на миналата година имат цена за електрическа енергия по-голяма или равна на 185,59 лв. Тези клиенти ще бъдат компенсирани с размер на компенсацията от 128,98 лв./МВтч.

В случай че междувременно клиентът е сменил своя доставчик на електроенергия на свободния пазар, компенсацията ще бъде отразена във фактура от новия доставчик в бъдещ месец.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com