Снимка: МОСВ

Екоминистърът събира институции на кръгла маса във Варна

Чистотата и безопасността на Черно море в контекста на военните действия в Украйна е тема на кръгла маса, която ще се проведе в четвъртък, 14 април,  във Варна.

Инициативата за форума е на вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който ще присъства.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще участват представители на Изпълнителната агенция по околна среда, Националния институт по метеорология и хидрология, РИОСВ– Варна и Басейнова дирекция “Черноморски район”.

На срещата ще присъстват и представители на ВМС, Гранична полиция, Института по океанология към БАН, Морска администрация, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, а домакин на кръглата маса ще бъде Областна администрация.

Ще бъде обсъдена вероятността от предстоящи рискове за българската акватория, както и възможностите за превенция, за мониторинг на състоянието, за обмен на данни, за координация на действията и управление на заплахите, свързани с чистотата и безопасността на Черно море предвид военните действия на територията на Украйна. 

Началото на кръглата маса е в 10.00 часа.  

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com