кола гуми
снимка: pixabay.com

Двама на съд за отвличане на момиче

Двама тийнейджъри – на 18 и 19 години, ще бъдат изправени пред съда за отвличане на непълнолетно момиче, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна.

19-годишният имал връзка с момичето за няколко месеца през миналата година, като отношенията между двамата приключили през юни по искане на девойката. Момчето не било съгласно и продължило да настоява да общува с бившата си приятелка, като се обаждал по телефона, пишел в социалните мрежи, дори отправял заплахи спрямо момичето. Обвиняемият не престанал да търси контакт с непълнолетната дори след полицейско предупреждение, което било отправено към него.

На 18 декември около обяд 19-годишният и негов 18-годишен приятел се движели с автомобил в квартала, в който живеели. По-големият забелязал бившата си приятелка, която също живеела там. Решил, че моментът бил удобен да я принуди да разговаря с него.

19-годишният имал в себе си газов пистолет, с който заплашил потърпевшата да се качи с него в колата. Хванал я за косата и насила я качил в нея. Момичето се съпротивлявало и настоявало да бъде освободено. По време на движение успяло да нанесе няколко удара на 18-годишния, който бил зад волана на автомобила и го управлявал.

В един момент 19-годишният извадил газовия си пистолет, насочил го към потърпевшата и произвел изстрел. Целта му била да накара момичето да спре да се съпротивлява. Тя не престанала. Малко след това в местност Ментешето край „Владиславово” двете момчета позволили на момичето да слезе от автомобила и я оставили там.

Предстои делото срещу двамата похитители да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com