съд закон
снимка: pixabay.com

Домашен арест вместо подписка за обвинен в отвличане

Апелативният съд във Варна отмени определение на Окръжния съд, с което е била изменена мярката за неотклонение на обвиняем в отвличане – от домашен арест в подписка.

На 18 декември двама младежи, единият от които въоръжен, отвлекли непълнолетно момиче, като го качили в автомобил. В случая става дума за „любовна драма между младежи”.

12-окласникът Викторио И. е неосъждан и няма криминални прояви, стана ясно по време на съдебното заседание.

Прокуратурата протестира съдебния акт на първата инстанция с аргумента, че тази лека мярка за процесуална принуда спрямо Викторио не отговаря на степента на обществена опасност на деянието.

Окръжният съд постанови домашния арест на 29 декември миналата година, за да може младежът да продължи образованието си в дистанционна форма на обучение. И настоящият състав смята, че основанията за продължаване на тази мярка не са отпаднали, тъй като и в момента образованието се осъществява предимно от разстояние. Според апелативните магистрати  друга мярка за неотклонение би дала възможност на обвиняемия да продължи противоправните си контакти и въздействия върху пострадалата. 

Домашният арест ще бъде търпян от Викторио на нов адрес и ще се контролира с електронно наблюдение.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com