снимка: pixabay.com

До есента ще е готов модел за Е-здравеопазване

До края на годината България да има електронно здравеопазване е целта на управляващата коалиция, според председателят на здравната комисия в парламента Антон Тонев от ПГ на „Продължаваме промяната“, който коментира темата по БНТ.

По думите му системата в момента се доизгражда като в нея ще влязат работещите електронно досие и електронни рецепти. Очаква се цялостният модел за Е-здравеопазването да бъде представен есента.

Тонев съобщи още, че се предвижда обучението на парамедиците да бъде изместено към университетите, за да могат те да заместват адекватно липсващите кадри в системата на спешната помощ. В момента те се обучават с ранг „специално образование“ на различни места и по различни методики.

Предвижда се закупуването на хеликоптери за спешна медицинска помощ и обучение на екипи за работа с тях. Целта е пациентите в нужда да бъдат транспортирани максимално бързо до големите болници. Първоначално хеликоптерите ще работят с екипи от чужбина до обучаването на хора у нас, коментира Тонев.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com