До 20 000 лева за хора с увреждания, за да почнат бизнес

Хората с увреждания, които имат идея за развитие на самостоятелен бизнес, могат да получат подпомагане със сума до 20 хиляди лева. Срокът за подаване на документите е до 25 февруари, каза изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Пред БНР той уточни, че тези, които не успеят да се класират на първия тур, могат да кандидатстват за втория. Има изрично изискване дейността, за която се иска финансирането, да може да я извършва самият човек с увреждане, а не някой друг.

Човекът трябва да е с увреждане над 50%, тоест трайно увреждане.

До 15 април работодателите могат да осигурят работни места за хора с увреждания. По тази програма интересът непрекъснато нараства. По тази програма работодателите, назначаващи хора с увреждания по квотния принцип, предвиден в законодателството, получават средства за осигуряване на достъп до работното място, за създаване на работно място, за адаптиране на работно място, включително за квалификация на наетия работник, ако такава е необходима.

До 19 март специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания могат да кандидатстват за технологично обзавеждане и подобряване на оборудването.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com