ученици

Директорска заплата в училище – най-малко 1500 лева

Основната месечна работна заплата на директорите на общинските и на държавните училища не може да бъде по-ниска от 1535 лева. Това се псочва в заповед на образователния министър.

Същите пари ще получават шефовете на центровете за специална образователна подкрепа, на центровете за подкрепа на личностното развитие, на регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, на астрономическа обсерватория или планетариум, на Държавния логопедичен център и на Националния дворец на децата.

За степента „доктор“ директорите допълнително получават 130 лева, а за „доктор на науките“ – 160 лева. Има и допълнителни средства за директорите на образователни институции при организирането на държавни зрелостни изпити и на национални външни оценявания, както и за занимания по интереси на учениците и децата.

Най-високи ще са заплатите на директорите на началните училища, на гимназиите и на специалните училища с над 1400 ученици, като в тях директорските възнаграждения ще са от 2420 лева до 2505 лева.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com