снимка: ВВМУ

Дават 5 милиона лева за ремонта на първия ни военен научноизследователски кораб

До 5 милиона лева без ДДС ще струва ремонтът на първия български военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“. Това става ясно от обявената обществена поръчка.

Ремонтът и възстановяване на техническото състояние на кораба включва възстановяване на антикорозионното и противообрастващо покритие на корпуса, херметичността на дънно-задбордната арматура и техническите параметри на агрегатите, възлите и механизмите за осигуряване на безопасна експлоатация и използване на кораба.

Срокът на действие на рамковoтo споразумениe ще е 3 години. През първата година се предвижда ремонтът да струва 2,66 млн. лв. и по 1,17 млн. лв. през втората и третата години.

Корабът е собственост на Консорциум „Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ и научноизследователски кораб“, чиито членове са ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Българският антарктически институт . Кръстница на плавателния съд това лято стана номинираната за „Оскар“ актриса Мария Бакалова.

Научноизследователският кораб „Св. св. Кирил и Методий“ ще осигурява българските национални антарктически експедиции, ще осъществява научноизследователски дейности от Националната програма за полярни изследвания, както и такива в Черно море и Световния океан.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com