Дариха 30-метрово пано на новия спортен комплекс във „Владиславово“

Уникалното 30-метрово пано с анимационни герои, създадено по време на фестивала ФънСити + това лято, бе дарено на новия спортен комплекс във „Владиславово“.

Дарението е направено с изричното съгласие и подкрепа от автора на композицията с анимационни герои Николай Чакъров, както и от кмета на район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

Младият художник лично участва в акцията по пренасянето на творението си, което бе изложено дълго време на оградата на ВТГ „Г. Ст. Раковски“ във Варна със съдействието на ръководството на училището.

Според него каквото и да се направи, не може да се спре безраборното рисуване по стени във Варна и вандалските прояви, но може тези прояви да бъдат ограничени, ако младите хора бъдат образовани и имат по-висока естетическа култура. В България има много места, които според младия автор могат да бъдат сцена за изява на графити художниците.

Стари, изоставени сгради, грозни електрически табла, траснсформатори и подлези могат да бъдат превърнати в шедьоври, смята Николай Чакъров.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com