ваксина

БСП иска от НС решение да се купи ваксина „Спутник V“

БСП ще внeсе в Народното събрание проекторешение за предприемане на действия за доставка на руската ваксина „Спутник V“, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

По думите на Нинова решението за руската ваксина да бъде разгледано преди разпускането на НС. Тя отбеляза, че от БСП настояват Народното събрание да възложи на българското правителство да започне двустранни разговори за доставка на ваксината „Спутник“, както са направили Унгария, Израел и Словения.

Правителството не се справи с нито една от последиците на кризата от COVID-19 – нито здравната, нито икономическата, нито социалната. А сега е наред процесът по доброволно ваксиниране и изпълнение на ваксинационния план, коментира Корнелия Нинова.

По думите й, според еврокомисаря по здравеопазването, държавите в ЕС като Унгария са в правото си да се снабдят с ваксини, каквито решат, без да разчитат единствено на европейската стратегия, която включва препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com