Снимка: Фейсбук

БСП и ИТН намериха сходства

„Уточнихме теми към които имаме покритие, остават и няколко различия. Утре след Националния съвет на БСП ще получим мандат да продължим разговорите с „Има такъв народ”. „, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговори с партията на Слави Трифонов за бъдещо правителство.

Тя оцени разговори с тях като първа добра крачка към разговори и диалог към съставяне на правителство. По думите на Нинова, БСП има различние с ИТН за преизчисляването на пенсиите.

„Имаме обща посока за някои неща, но различни акценти. Това са неща, които се решават в самия парламент. Трябва да се търси консенсус.“, заяви от името на ИТН Тошко Йорданов. „Ако те имат желание да ни подкрепят, трябва да имат нещо да стъпят. Различията ще се изглаждат допълнително в пленарната зала”, добави той.

„Утре ще предложим работна група по конкретните политики, които са важни за нас. Съдебната реформа бе обсъдена от нас и там имаме много сходства. Закриването на Специализирания съд и прокуратура, КПКОНПИ и контролът върху главния прокурор. Нашата представа е за нов Закон за КПКОНПИ”, добави още Корнелия Нинова.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com