болница Св. Анна

Борисов: Болниците се справят

В страната се наблюдава контролиран натиск върху лечебните заведения. Разкрити са допълнителни легла, преструктурирани са болниците, така че да могат да отговарят на повишеното търсене. Осигурени са всички необходими предпазни средства, дезинфектанти, консумативи и лекарства, каза на съвещание с оперативния щаб

Той призова всички продължат да спазват мерките.

Българските лекари и здравни инспектори вършат огромна работа при абсолютно нормален живот за хората в България. В повечето европейски държави противоепидемичните мерки са изключително строги, а показателите на заболелите – лоши.

Поръчали сме огромен брой ваксини.

На фона на българите, които са казали, че искат да се имунизират, ние сме заявили огромни количества ваксини от всички, одобрени от Европейската агенция по лекарства. Работим максимално амбициозно, за да получим количествата бързо.

Не бива заради COVID-заболяване, болни с инсулт, инфаркт или с други тежки и неотложни медицински състояния, да бъдат ощетявани, заяви Борисов и поиска да има баланс в осигуряването на грижите.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов информира премиера, че имунизацията в страната в момента се извършва по фазите по Националния ваксинационен план. Системата е в готовност да възстанови имунизацията с ваксината на „Астра Зенека“, щом Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) излезе със становище за пълната й безопасност.

Главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ Ангел Кунчев прогнозира, че дори следващите 2-3 седмици да достигнем високи числа на новозаболели, след това ще започне спад на новозаразените. Той изрази надежда, че в страната ни ще бъде създадена организация за безопасен туристически сезон и хората ще се върнат към нормален живот.

Прочетете също

кола гуми

Осъдиха варненец за хулиганство на пътя

Шофьор бе осъден от Районния съд във Варна за хулиганство при управление на автомобил.   …