благодатен огън

Благодатният огън дойде в България (галерия)

Българка църковна делегация донесе Благодания огън. След като миналата година, заради COVID-19 този ритуал не се се състоя, днес до Израел пътуваха само няколко човека- Врачанския митрополит Григорий, финансовият министър в оставка Корил Ананиев, Емил Велинов – директор на Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет и няколко свещеници.

Всички православни страни изпращат свои самолети до Израел, с които днес на Велика събота да бъде донесен Благодатният огън от Божи гроб в Йерусалим.

Както и в предишни години, българската църковно-държавна делегация носи специални огнеупорни фенери, в които да бъде прехвърлен Благодатният огън от Божи гроб. Тази година фенерите с Благодатния огън бяха пренесени от църквата на Божи гроб до летището в Тел Авив с военен кортеж, за да бъдат предадени на православните църковни делегации.

От летището Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Към 23.30-23.40 часа, фенерът с огъня ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, за да бъде пренесен с литийно шествие на вечерното богослужение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com