туризъм

БХРА предлага частично одържавяване на хотелите

Необходими са спешни мерки, за да има летен туристически сезон и хотелите да не регистрират отново нулева година, завяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Браншовата организация предлага държавата да изкупи до 25 на сто от дяловете на хотелите, като им предостави финансиране, а впоследствие тези дялове да могат да бъдат откупени обратно от инвеститорите.

Предлага се още държавата да дава на туроператорите по 5 евро на ден за всеки доведен в страната турист и още по пет евро на турист за маркетинг и реклама.

БХРА иска още да бъдат пуснати на ваучери на стойност 300 лева на човек за почиващите в страната българи, както и осигуряване на безплатни чадъри и шезлонги по плажовете и бързо отпускане на оборотни пари на хотелите.

Другите мерки предвиждат да се направи кампания в чужбина, в която да се казва, че страната ни е безопасна дестинация. В тази връзка и държавата трябва да поеме разходите за PCR и антигенни тестове на туристите, както и да има ваксини за персонала на хотелите. Друга мярка е и издаването на визи за Русия, Арабския свят и други трети страни.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com