Kapitoliq
Снимка: www.aoc.gov

Българска връзка при погрома в Капитолия

Българи са се организирали и са заминали за Вашингтон да участват в протестите, които доведоха до нахлуване на тълпата в Капитолия. Това коментира за НоваТв журналистът Евгени Веселинов.

Вчера вечерта привърженици на президента Тръмп преодоляха охраната на Капитолия, нахлуха вътре и прекъснаха заседанието на двете камари, които се бяха събрали, за да утвърдят избора на демократа Джо Байдън за президент.

Една жена е била простреляна, а после е починала от раната си. Други трима души още са загинали. Има много ранени протестиращи и полицаи.

Няколко часа след нахлуването в Капитолия на място беше изпратена Националната гвардия и други охранителни служби, които изтласкаха протестиращите. След това заседанието на двете камари продължи.

Фейсбук и Туитър блокираха профилите на Тръмп, заради постовете му, в които според социалните мрежи има подвеждаща информация и такава подстрекаваща към размирици. След информацията за тежко ранената жена самият Тръмп излезе с видеообръщение, в което призова хората да се разотидат, като каза, че законът и редът трябва да се спазват, въпреки че изборите са били манипулирани.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com