Икономика

Бизнес климатът се подобрява

Бизнес климатът се подобрява, сочат данните на НСИ за март месец. Според тях общият показател на бизнес климата се увеличава с 2.1 пункта спрямо февруари в резултат на повишения показател във всички наблюдавани сектори – промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Нараства показателят „бизнес климат в промишлеността“, което се дължи на по-благоприятните оценки и очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията. 

Показателят „бизнес климат в строителството“ се покачва с 3.8 пункта в резултат на по-оптимистичните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.

„Бизнес климатът в търговията на дребно“ се повишава с 1.7 пункта, което се дължи на благоприятните оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Показателят „бизнес климат в сектора на услугите“ се покачва с 2.7 пункта в резултат на по-благоприятните оценки и очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com