50 лева на пенсионер за лекарства, но само ако е ваксиниран

Министърът на икономиката Кирил Петков предлага пенсионерите да получават по 50 лв. повече за лекарства, ако решат да се ваксинират. Той уточни, че идеята дошла след разговори с бизнеса.

Министърът на туризма Стела Балтова смята, че идеята е добра и дори допълни, че такива стимули от по 50 лева трябва да има за всички българи, които се ваксинират.

https://vbox7.com/emb/external.php?vid=cddfd7fdb3&autoplay=1&stopframes=1

Снимка: БГНЕС

Кирил Петков сподели идеята по време на изслушване в парламента

  • АНКЕТАОчаквате ли министрите Кирил Петков и Асен Василев да създадат нова политическа формация след края на служебния кабинет?ДаНеГЛАСУВАЙРЕЗУЛТАТИ

Министърът на икономиката Кирил Петков предложи пенсионерите да получават по 50 лв. за лекарства, ако решат да се ваксинират.

Идеята дошла след разговори с бизнеса. Министърът я сподели по време на изслушване в Икономическата комисия на парламента. Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна одобри идеята и дори допълни, че такива стимули от по 50 лева трябва да има за всички българи, които се ваксинират.

Ваксинирането ще е абсолютно доброволно. Нищо задължително. Просто тези пенсионери, които решат да се ваксинират да имат възможност на този допълнителен стимул. Тази мярка би се финансирала от бюджета. Не говорим за чак толкова много пари, защото средствата при затваряне на бизнеса ще са в пъти повече, каза Петков.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com