Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка в цялата страна. Това е единственото обяснение на факта, че за водачи на листите на ГЕРБ са монтирани редица тежко компрометирани имена. Такъв е случаят и в Софийска област.

Младен Маринов е бившият силов министър, който се опита да потуши протестите срещу кабинета Борисов 3 през юли 2020 г. с полицейско насилие, което остана безнаказано, въпреки огромния обществен отзвук и създадената специална комисия в парламента. На 11 юли 2020 г., зад колоните на Министерски съвет в София е извършено полицейско насилие над протестиращи граждани. Докато са закопчани с белезници, те са хвърлени на земята, ритани и бити с палки от група полицаи.

На 17 август 2021 г., дни след като стават обществено достояние кадрите от камера на Националната служба за охрана, укривани в продължение на повече от година, парламентът приема декларация, с която осъжда деянието и се извинява на всички участници в протестите, жертва на полицейското насилие. Декларациите обаче не са достатъчни, а правосъдие липсва – реалност, с която за съжаление, започнахме да свикваме.

Има различни твърдения в медиите, че Младен Маринов е човек на Мето Илиенски – мутренския бос от 90-те, връзката на групировката ВИС с властта, за който службите вече 20 години не знаят
дали все още е жив или просто е безследно изчезнал. Говори се още, че от дните си като охранител на Илиенски Маринов вече е бил близък с Борисов.

Една от версиите, които се лансира е, че по времето си като главен секретар на МВР Бойко Борисов извежда Младен Маринов от интригата между другите мутренски босове Таки и Георги Илиев, от
една страна, и Мето Илиенски, от друга, изпращайки го в Унгария през есента на 2003 г.

Публична тайна е, че бизнес конфигурациите на предишните групировки ВИС-2 и СИК от няколко години са вече в един отбор на мегасхема – лидерите им, Таки и Маджо, овладяха
Черноморието и Трафика на всички стоки с висока добавена стойност.

Говори се, че схемата на Таки и Маджо е постигнала паритет с мултигрупата „Пеевски“ и че именно Младен Маринов осигурява личен канал за информация на Борисов за схемите – извън
докладите на ДАНС и ГДБОП.

Спекулира се, че ако избухне война между Таки и Маджо срещу Пеевски, Младен Маринов ще бъде атакуван и за Мето Илиенски, и за сегашните „паритетни схеми“, затова той е принуден да продължава да козирува, както на Борисов, така и на Пеевски в този деликатен танц на живот и смърт буквално.

В същото време Маринов е изключително авторитарен и това го прави подходящ да организира сложните схеми за купуване на гласове в една от най-големите и разпокъсани области – София област.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com