Славена Точева

30-годишна студентка става варненски депутат с преференции

Получените преференции ще доведат до размествания в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС. Депутат почти сигурно ще стане 30-годишна студентка, която беше в листата на коалицията под номер 25.

За Славена Точева преференциално са гласували 6 805 души. Това е повече от персоналния вот дори за водача на листата проф. Костадин Ангелова, събрал 5398 преференции.

Славена Точева е студент по “Управление на туризма” в Стопанската академия в Свищов. Тя е едно от младите лица в ГЕРБ-Варна.

Силен преференциален вот за Стела Николова ще доведе до преподреждане на листата на Демократична България. Поставената под номер 3 Николова регистрира 4131 преференции, над двойно повече от тези за водача Стоян Михалев. Стела Николова от години е с активна гражданска позиция по най – наболелите проблеми във Варна. Казва, че като съветник често се среща с хората и се опитва да решава проблемите им.

Ако влезе в парламента, Стела Николова казва, че ще продължи да оправдава доверието на хората. Според нея политиците не са недосегаеми, а част от народа, и трябва преди всичко да работят в негов интерес. Не е изненадана от резултатите след парламентарния вот.

Първенец по преференции на вота във Варненска област е Слави Трифонов с 13 599. Водачът на листата на „Има такъв народ” е сигурен депутат.  

От РИК-Варна все още не са обявили разпределението на 15-те депутатски мандата.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …