Христо Иванов
Снимка: Фейсбук

ДБ: Мандатът, даден на БСП, е обречен

По повод срещата, която днес трябва да проведат БСП и Демократична България Христо Иванов каза, че: „Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова.“

Трябва да изберем между представителна демокрация и представление, каза пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов. И допълни, че в тези два парламента, които с лека ръка обявяваме за политическа фира се случва нещо.

На българската политическа класа й се налага да се научи, че живеем в ново време. Четири партии в рамките на 5% са наредени, през един процент. Това означава друга формула, базова, за политическата стабилност. Формула на договарянето. Формула на съвместяването на легитимни интереси, посочи Иванов.

В следващия парламент трябва да има правителство, което да свърши работа. Не бих казал на всяка цена. Има разумна цена. Всеки трябва да се откаже от претенцията да се опитва той да е големият, посочи Иванов.

Естествено е да имаме кандидат за президент, заяви още лидерът на „Да, България“.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com