съд

12 години затвор за проститутка и съучастниците й за убийство на чужденец

По 12 години затвор при първоначален строг режим е наказанието за трима извършители на грабеж, придружен с тежка телесна повреда довела до смъртта на чужденец.

Престъплението е извършено във Варна през август 2020 година, а извършителите са от Русе.

Тялото на 35-годишен австрийски гражданин било намерено в хотелска стая в морската столица. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет, била причинена от предозиране с различни видове наркотици в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта. От вещите на починалия австриец липсвали документите му, таблет, телефон и часовник.

Разследването на случая довело до установяване съпричастността на двамата мъже и жената от Русе към извършеното деяние. Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причинили смъртта на австрийския студент, му били дадени от 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, с цел да го упои.

През цялото време, докато била с „клиента“ си, жената поддържала връзка със своите съучастници. След като изпълнила своята задача и жертвата изпаднал в безсъзнание, подсъдимите взели всички ценни вещи от багажа на младия австриец и напуснали хотела. Няколко часа по-късно мъжът бил намерен мъртъв.

Делото срещу тримата обвиняеми се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, . поради което постановената от Варненския окръжен съд присъда от 18 години затвор бе редуцирана с 1/3 до 12 години лишаване от свобода.

Тримата осъдени ще трябва да платят по 250 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на деветима близки роднини на жертвата.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com